Prinsjesdag 2020; minder hoedjes en met mondkapjes
Minder hoedjes en met mondkapjes. Dat was het beeld van de unieke Prinsjesdag dit jaar. Desondanks was er ook genoeg kleur en stijl te bekennen. Gister is bekend gemaakt dat de regering flink investeert in de economie om het land financieel gezonder uit de crisis te laten komen.
Saamhorigheid
De Koning pakt direct de kern van ons huidig bestaan. Corona raakt ons allemaal; jong en oud. Vooral ons gevoel van veiligheid en vertrouwen. Want geen eindexamen kunnen doen, een begrafenis in zeer kleine kring, niet op bezoek kunnen gaan bij je man of vrouw in het verpleeghuis, als ondernemer je levenswerk verliezen, of je baan; het is allemaal enorm ingrijpend. Toch benoemt De Koning dat er ook veel goeds gebeurt.
We waarderen meer het land waarin we wonen. Bijzonder was ook hoe we voor elkaar kregen dat de grootste beperkingen werden opgeheven. Ook bijzonder is de veerkracht van ondernemers die op allerlei creatieve manieren hun bedrijf proberen draaiende te houden. Nederland bewijst verantwoordelijk, saamhorig en flexibel te zijn.
Wat herkennen wij dit bij BaanBereik. Onze medewerkers, flexmedewerkers, gedetacheerden, Zzp’ers en klanten zijn creatief, flexibel en heel veerkrachtig. Dit geeft ons het vertrouwen dat we samen blijven kijken naar wat er wel mogelijk is in deze bizarre tijd.
Morele plicht
Ons land en ook wij als BaanBereik nemen in deze tijd onze verantwoordelijkheid. Wij zien het als onze morele plicht, en natuurlijk ook eigen belang, dat onze medewerkers hun banen behouden. Ook de mensen die hun baan kwijtraken willen wij zo snel mogelijk aan een nieuwe baan helpen. Uiteraard willen wij de invulling van de openstaande vacatures bij onze klanten ook zo goed en zo snel mogelijk vervullen.
Arbeidsmarkt
Banen behouden blijft het doel en dat zie je ook terug in het derde steunpakket. Deze heeft een looptijd van 9 maanden. Maar na de fase van noodsteun is het ook van belang dat mensen de overstap kunnen maken naar sectoren waar een tekort aan personeel is, door scholing en training en bedrijven zich kunnen aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid.
BaanBereik is op dit moment met haar klanten en medewerkers in gesprek om te kijken waar zij opleidingstrajecten kan aanbieden om aan de nieuwe vraag te kunnen voldoen. Voorbeelden zijn schaarse functiegebieden zoals onderhouds- en servicemonteurs. Onze klant kan bijvoorbeeld nadenken over het omscholen van een groenteboer, met twee rechterhanden, naar deze functie in een traject van 12 weken. En zo zijn er diverse voorbeelden te benoemen voor kansrijke markten voor de toekomst, waar opleidingstrajecten en samenwerking voor nodig zijn.
Verantwoordelijkheid en toekomst
Nergens wordt de verantwoordelijkheid voor de toekomst van onze kinderen en jongeren directer gevoeld en waargemaakt dan voor de klas en in de collegezalen. Het onderwijs heeft veel extra geld gekregen om o.a. in te spelen op het lerarentekort en onderwijsachterstanden. Ook gaat extra geld uit naar natuurherstel, wat belangrijk is voor later en waarvan wij allemaal genieten. Ook ruimtelijke ordening in sfeer van woningbouw, verduurzaming en infrastructuur krijgt een groot deel en worden eerder uitgevoerd. Dit zorgt ook weer voor nieuwe banen. Het kabinet is gekomen met voorstellen om zoveel mogelijk mensen in de zorg te behouden en te stimuleren dat er meer mensen voor deze sector kiezen. Het kabinet wil meer zeggenschap, meer waardering en doorgroeimogelijkheden voor zorgpersoneel.
Graag willen wij aan deze grote verantwoordelijkheid, die wij samen dragen, ons steentje bijdragen. Wij willen dan ook onze waardering uitspreken naar ons team, medewerkers en klanten. Wij zetten ons schrap voor elke uitdaging en pakken deze kans met beide handen aan. Dat is BaanBereik.
BaanBereik en ZzpBereik
Wilt u ook nieuwe baan of heeft u een vacature en wilt u met ons in gesprek?