Zo val je op met je motivatiebrief

Publicatiedatum 27 augustus 2024

Een motivatiebrief die écht opvalt? Zo doe je dat!

Hé jij daar, sollicitant in spe! Zit je met je handen in het haar omdat je een motivatiebrief moet schrijven? Geen zorgen, BaanBereik helpt je op weg met deze handige tips!

Laat die clichés links liggen

Allereerst: begin niet met standaardzinnen als "Deze baan zie ik als een grote uitdaging" of "Dit is mijn droombaan". Daar val je echt niet mee op tussen de stapels brieven. Wees origineel en laat zien wie jij bent!

Vertel je verhaal

Gebruik de kracht van storytelling. Deel een kort, relevant verhaal dat laat zien waarom jij perfect bent voor deze functie. Misschien heb je een bijzondere ervaring die aansluit bij de vacature? Vertel het!

Kort maar krachtig

Houd je brief bondig en to the point. Gebruik actieve zinnen en maak keuzes in wat je wilt vertellen. Je hoeft niet je hele levensverhaal te delen, focus op wat echt belangrijk is voor deze baan.

Maak het persoonlijk

Laat zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf. Waarom wil je juist hier werken? Wat spreekt je aan in hun missie of werkwijze? Zo toon je echte interesse en motivatie.

Check, check, dubbelcheck

Loop je brief minstens twee keer na op spelfouten en rare zinsconstructies. Niets zo zonde als een geweldige brief met domme foutjes!

Met deze tips schrijf jij een motivatiebrief die er echt uitspringt. Wedden dat je snel op gesprek mag komen?

Klaar om te solliciteren, maar nog geen idee waar? Check dan snel onze vacatures! Bij BaanBereik vind je gegarandeerd een baan die bij jou past. Solliciteer direct en wie weet zit jij binnenkort al bij je nieuwe werkgever aan tafel!

Zo val je op met je motivatiebrief

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Welkom Samira!

Publicatiedatum 13 september 2024
Welkom Samira! Samira is deze week gestart met haar stage Legal en Insurance bij BaanBereik. We zijn blij dat je ons team komt versterken! Wil je meer weten over Samira? Lees dan snel verder!
Lees meer

5 Redenen om werken in de administratie toch te overwegen

Publicatiedatum 12 september 2024
Werken in de administratie is zoveel meer dan je misschien denkt. In deze blog delen we vijf redenen waarom een administratieve functie niet alleen onmisbaar is, maar ook vol mogelijkheden zit. Lees verder en ontdek waarom dit de carrièrestap voor jou kan zijn!
Lees meer

Beerpong bij BaanBereik groot succes

Publicatiedatum 3 september 2024
Tijdens een stralende editie van het Outdoor Stereo festival in Hoorn, is Beerpong bij BaanBereik een groot succes. Veel bezoekers waagden zich aan de wedstrijd, waarbij er leuke prijzen zijn gewonnen.
Lees meer