The Dough Sisters: Het verhaal van Nicolette en Rebecca
Nicolette en Rebecca, de dochters van onze collega Miriam, zijn onlangs hun eigen bedrijf begonnen: The Dough Sisters. Afgelopen zaterdag openden ze officieel hun deuren tijdens hun Grand Opening, waarbij bezoekers hun vers eetbare koekjesdeeg konden proeven. Wij spraken met hen over de start van hun bedrijf, hun plannen en de smaken die ze aanbieden.
Hoe het idee ontstond
Het idee voor The Dough Sisters was ontstaan nadat Nicolette haar favoriete webshop voor koekjesdeeg stopte. "Eerst wilde we de webshop overnemen, maar uiteindelijk besloten we dat we dit zelf konden doen!" vertelt ze. Vanaf dat moment werkten de zussen samen aan hun eigen recepten en het opzetten van hun bedrijf. Het proces nam ongeveer een jaar in beslag, voornamelijk omdat ze de tijd namen om het koekjesdeeg met verschillende smaken goed te ontwikkelen.
Samenwerken als zussen
Het werken als zussen gaat over het algemeen goed, maar het vergt soms wat aanpassingen. "We merken wel eens dat onze communicatie niet altijd helemaal duidelijk is," lacht Nicolette, "dus daar werken we nog aan. Maar verder werkt het prima." Doordat ze niet meer samenwonen, kunnen ze werk en privé goed gescheiden houden. "Ik zie Nicolette nu ook meer als vriendin" vult Rebecca aan.
Smaken en inspiratie
De smaken van The Dough Sisters zijn een combinatie van bekende favorieten en nieuwe creaties. Rebecca houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van de smaken. "Ik doe veel inspiratie op vanaf internet, of van ijssmaken, en combineer die met ideeën die goed passen bij koekjesdeeg," legt ze uit. Zo ontstond bijvoorbeeld Rebecca’s favoriete smaak zoals sinaasappel pecan. Nicolette haar favoriete smaak is kaneelsuiker. ‘’Ik heb deze vaker besteld bij een webshop, dus deze smaak wilde ik graag in ons assortiment.’’
Wat The Dough Sisters extra bijzonder maakt, is dat ze alles zelf doen! Van het inkopen van ingrediënten tot het bereiden van het deeg, en zelfs het versturen van de pakketten – alles gebeurt in eigen beheer. Al het koekjesdeeg wordt vers door hen bereid, zodat je altijd kunt genieten van de beste kwaliteit en smaak.
Toekomstplannen
De zussen hopen eerst via hun webshop een klantenbasis op te bouwen, maar ze kijken ook al naar mogelijkheden om hun producten aan bedrijven te verkopen. "Op termijn willen we ons richten op de B2B-markt," zegt Nicolette. "Bedrijven zouden ons koekjesdeeg bijvoorbeeld als snack bij de koffie kunnen aanbieden."
De ‘’Grand opening’’
Zaterdag 5 oktober was de Grand opening van The Dough Sisters, en het verliep boven verwachting goed. "We dachten dat we blij mochten zijn met 50 bezoekers, maar er kwamen zo'n 150 mensen langs," vertelt Nicolette. Bezoekers konden verschillende smaken proeven van het verse koekjesdeeg, op de foto in een photobooth en kregen een goodiebag mee naar huis. "De reacties waren heel positief, iedereen vond het lekker en gezellig."
Advies voor starters
Voor anderen die overwegen om een eigen bedrijf te starten, hebben de zussen een simpel advies: "Gewoon beginnen en het stap voor stap zetten," zegt Nicolette. The Dough Sisters beginnen nu naast hun huidige banen, waardoor ze minder risico lopen. "Vaak begint een idee als hobby en kun je het verder uitbouwen als de kans zich voordoet," voegt Rebecca toe.
Wat staat er nog op de planning?
Naast hun huidige assortiment hebben de zussen plannen voor nieuwe smaken. "Voor Sinterklaas willen we een speculaas-editie uitbrengen en voor Halloween misschien iets speciaals," zegt Rebecca. Bovendien loopt er nu een winactie op hun Instagram, waarbij volgers kans maken op een bestelling ter waarde van €30.
Benieuwd naar de heerlijke lekkernijen van The Dough Sisters? Bezoek snel hun Instagram-pagina en doe mee met de winactie! Wie weet win jij een webshopbestelling ter waarde van €30. Mis deze kans niet en volg ze snel via Instagram!